Laat uw dakraam uw deur naar buiten worden. Dit is het ideale dakraam om een kamer onder het hellende dak te voorzien van een eigen dakterras of om toegang te verkrijgen tot een extern dakterras. Het bovenste element functioneert als uitzettuimelvenster, het onderste element scharniert naar keuze links, rechts of niet. Met dit dakterrasvenster wordt de buitenwereld onderdeel van het interieur. Het wit afgelakte grenenhouten terrasvenster is voorzien van HR++ geluidsreducerende veiligheidsbeglazing.
Met het dakterrasvenster bepaalt u zelf hoe u het dakraam gebruikt: als raam of deur. Opent u alleen het bovenraam, dan kunt u genieten van frisse lucht en een optimaal wooncomfort op zolder of op uw loft. Opent u ook het deurelement aan de onderzijde, dan kunt u zo naar buiten om te genieten van uw inpandige of externe dakterras. Aan u de keuze!
Ventileer terwijl u niet thuis bent of ligt te slapen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het weer of uw veiligheid. U hoeft de vensterbrede bedieningsgreep aan de bovenzijde van het dakraam slechts één klik te openen en u ventileert zonder het dakraam zelf te openen.
De toevoer van frisse lucht in uw kamer is belangrijk voor uw gezondheid en wooncomfort. Maar wanneer er lucht van buiten wordt aangevoerd, dan bevat dit soms stofdeeltjes en insecten. Het ingebouwde luchtfilter in VELUX dakramen voorkomt dit. Het filter is eenvoudig schoon te maken en opnieuw te gebruiken.