29_93_regular_jb_20100624_rolgordijn_0164dpp.jpg
Het plisségordijn bestaat uit strak gevouwen stof. Door de vouw in de stof geven plisségordijnen in het daglicht een bijzondere sfeer.

De gordijnen zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en stijlen, waaronder sierlijke patronen en aantrekkelijke, rijke geweven structuren. De veelzijdige en zeer decoratieve plisségordijnen zijn perfect voor ramen van elke grootte en vorm.

Geen enkel product heeft zulke uitgebreide mogelijkheden en is zo breed toepasbaar als plisségordijnen. Nagenoeg alle uitvoeringen zijn mogelijk; van vrijhangende modellen en ingespannen modellen tot dakraam- en plafondmodellen. Een populair model is de "buttom-up topdown". Hierbij kunt u zelf bepalen welk gedeelte van het raam afgedekt wordt; boven, beneden, midden en alles ertussen. Plisségordijnen zijn ook mogelijk in driehoekige ramen, ronde ramen of trapeziumvorm.

Naast de enkele plissé is er ook de dubbele plissé. Deze bestaat uit twee lagen stof achter elkaar waar lucht tussen zit. Deze lucht dient als buffer waardoor de duo-plisségordijnen zeer isolerende eigenschappen hebben, zowel in de zomer als in de winter. Het koord bevindt zich bovendien tussen de twee lagen, waardoor u hier geen zicht op heeft en wat bovendien erg stijlvol is.