23_19_regular_csc_2176.jpg
Een screen is een vlakhangende zonwering met glasvezeldoek. Het doek is opgeborgen in een gesloten kast en glijdt tussen twee geleiders naar beneden. Screens zijn eigenlijk overal toepasbaar, voor woningen maar ook voor grote kantoorgebouwen.
Met screens filtert u het zonlicht effectief. Deze vlakhangende zonwering is de oplossing tegen hinderlijke zonnewarmte. Screens zijn uitstekend toepasbaar in situaties waar bijvoorbeeld geen mogelijkheid is voor een uitvalscherm, of bij frequente afwezigheid.
Onze screens zijn berekend op elk weertype. Op zomerse dagen houden ze – dankzij het glasvezeldoek – zonlicht en warmte buiten. Omdat het doek nauw aansluit op de geleiders, krijgen bovendien insecten geen kans om binnen te komen. Daarnaast zijn de screens bestand tegen wind en regen. Zeker als u kiest voor onze windvaste screens: de ideale oplossing voor hoge gebouwen of locaties met veel wind.

Zipscreen (windvast)
Dit screen kent de vele voordelen van een normaal screen, maar is aangevuld met windvaste eigenschappen.
Omdat het zipscreen 80% van de tijd omhoog staat, is het erg belangrijk dat het zipscreen er ook in de omhoogstand perfect uit ziet. Het doek van de zipscreen wordt ''geritst'' in de geleiders. Een enorm gewicht in de onderlijst maakt het geheel windvast. Een zipscreen is uitermate geschikt voor specifieke situaties, denk aan bijvoorbeeld een naar het westen gerichte gevel met veel wind. Ook kunt u denken aan flatgebouwen.

Zippro (windvast)
De verticale zonwering ZIPPRO 85/100 met glasvezeldoek of Soltis 92 geeft een meerwaarde aan uw gevel of veranda: een perfecte bescherming tegen zon en inkijk, een hoogwaardige ruimtedecoratie, een heel bijzonder, sfeervol licht – en toch blijft het zicht naar buiten ongehinderd mogelijk.